Bananenbrood met appel

Twee plakken bananenbrood met appel

Dit bananenbrood met appel smaakt net als een gebakje. Een appelgebakje. Net zo lekker. Er is alleen een verschil: er zitten alleen maar gezonde ingrediënten in. Allemaal puur natuur, geen toegevoegde suikers of andere gekkigheid. Ook mooi meegenomen: er zitten weinig calorieën in. Dit maakt het een ideaal tussendoortje voor wanneer je nog wat laatste kilo’s wilt kwijtraken voor de zomer.

Dit heb je nodig voor 1 bananenbrood met appel:

  • 4 (rijpe) bananen
  • 2 appels
  • 60 gram rozijnen
  • 3 (medjool) dadels
  • 1 ei
  • 200 gram volkoren meel
  • 100 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • (Eventueel) 1 scoop vanille proteïnepoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

De handigste manier om ingrediënten met elkaar te mixen, vind ik om eerst de ‘natte’ en ‘droge’ ingrediënten los van elkaar te mixen. Laten we beginnen met dat eerste.

Haal de 4 bananen uit de schil en snijd deze in stukken. Ontpit de medjool dadels en snijd ook deze in kleine stukjes. Doe allebei vervolgens in de keukenmachine of blender. Breek het ei en voeg ook deze toe. Voeg ook de 100 ml melk toe. Mixen maar! Mix alles tot het een glad beslag is.

Nu de droge ingrediënten. Dit is het makkelijkste gedeelte. Doe het volkorenmeel, bakpoeder en de kaneel samen in een grote kom. Voeg als je dat wilt het vanille proteïnepoeder toe. Dit geeft de cake een zoete vanillesmaak. Meng alles goed door elkaar met een garde.

Voeg nu het beslag toe aan de kom. Meng alles weer goed door elkaar. Nu gaan we extra smaak geven aan het beslag. Snijd de appels in kleine blokjes en voeg deze toe aan de kom. Doe ook de rozijnen erbij. Meng nu nog een keer alles door elkaar. Hoppa, je beslag is klaar!

Bekleed een cakeblik met bakpapier. Giet hier het beslag in. Klaar om te bakken! Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten klaar in een voorverwarmde oven.

Nu komt het moeilijkste gedeelte van het maken van de cake. Geduldig wachten tot hij gaar is terwijl je keuken zich vult met een heerlijk zoete kaneelgeur.

Eet smakelijk!!

Ga jij dit recept een keer uitproberen? Laat het weten in een reactie! Ik ben ook enorm benieuwd wat je ervan vindt!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.