Bananenbrood muffins

Het is weer even geleden, dus hoog tijd voor een nieuw bananenbrood recept. Deze keer in de vorm van muffins. Wie zegt dat bananenbrood per se in de vorm van een cake moet zijn?

Wat ik zo handig vind aan bananenbrood in de vorm van muffins, is dat je gelijk perfecte porties hebt, zonder dat je eerst de cake moet gaan snijden. Vaak ben ik daar te ongeduldig mee en dan gaat het mis. Nog een voordeel: je kunt meteen aanvallen!

Ik eet deze bananenbrood muffins om extra energie te hebben voor het sporten, om mijn energievoorraad aan te vullen na het sporten, maar ook gewoon als gezond tussendoortje. Hier komt het recept!

Dit heb je nodig voor 12 bananenbrood muffins

  • 4 rijpe bananen
  • 5 medjool dadels
  • 1 ei
  • 100 ml amandelmelk
  • 200 gram amandelmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder

Zo maak je de bananenbrood muffins

Om te beginnen, verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius. Haal de bananen uit de schil en snijd ze door vieren. Ontpit de dadels en snijd ook deze door vieren.

Breek het ei en mix dit samen met de bananen, dadels en amandelmelk in een keukenmachine tot het een glad geheel is. Pak er een grote kom bij en meng hierin het amandelmeel met de speculaaskruiden en het bakpoeder. Schenk de mix uit de keukenmachine ook in de kom en meng alles goed door elkaar.

Het beslag is klaar. Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes. Bak deze voor 30 minuten in de oven tot de muffins goudbruin van kleur en gaar zijn.

Heel even laten afkoelen en je kunt aanvallen!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.