Blessure update

Herstellen van een blessure is geen straf met dit weer

Een kleine week geleden moest ik tijdens de halve marathon opgeven omdat ik niet meer op mijn been kon staan. De oorzaak: een overbelasting van mijn knie die ik tijdens mijn laatste fase van de trainingen voor de halve marathon heb opgelopen. Zoals je begrijpt, baalde ik daar ontzettend van.

Gescheurde meniscus?

De dag na de halve marathon was de pijn in mijn knie nog een stuk heviger geworden. Lopen ging amper en fietsen ging al helemaal niet. Eerlijk gezegd schrok ik daar best wel van. Stilzitten is echt niets voor mij, dus ik hoopte maar dat er niets aan de hand was.

Een ploppend gevoel wanneer ik mijn been probeerde te strekken, moeite met traplopen en pijn bij het maken van een draaiende beweging. Alles wees op problemen met de meniscus. Of was het toch gewoon een onschuldige overbelasting? Het kon twee kanten op.

Zekerheid door echo

Om meer zekerheid te krijgen over wat er precies aan de hand is, liet ik gisteren een echo maken. Het resultaat? Er is niets aan de hand met mijn meniscus. En ook geen andere zware blessure. Thank god. Wel was er op de echo te zien dat mijn kniepees door overbelasting wat geïrriteerd was, wat de pijnklachten veroorzaakte.

Werken aan een goed herstel

Hardlopen zit er voor mij de komende weken niet meer in. Het is belangrijk om mijn knie genoeg rust te geven zodat ik optimaal kan herstellen. Gelukkig betekent dat niet dat ik helemaal niet mag sporten. Spierversterkende oefeningen en minder belastende cardio zoals fietsen en de crosstrainer zijn allemaal prima. De komende maanden ben ik dus weer wat vaker in de sportschool te vinden.

Een nieuw doel?

Helaas heb ik mijn doel om een halve marathon te lopen (nog) niet gehaald. Het is de komende tijd ook niet slim om me te veel op hardlopen te richten. Wel vind het voor mezelf fijn om toe te werken naar een doel. Zo houd ik focus in mijn trainingen en heb ik het gevoel dat ik ergens naartoe werkt. Wat dat gaat zijn? Dat weet ik zelf ook nog niet helemaal, maar natuurlijk houd ik jullie daarvan op de hoogte.

 

Even iets anders: zoek je nog een leuk boek om te lezen in de herfstvakantie? Het boek dat je op de foto ziet, ‘Gespleten’ van Karin Slaughter kan ik maar niet neerleggen. Echt een aanrader.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.