Cannelloni di Pollo

Tijdens onze vakantie aten we de lekkerste cannelloni ooit: gevuld met kip en lekker veel kaas. Eenmaal thuis besloot ik mijn eigen versie van dit gerecht te maken. Nog steeds lekker veel kaas, maar ook een flinke dosis groente. Om het nog een beetje gezond te maken. Ik was hartstikke tevreden over het eindresultaat. Daarom deel ik vandaag het recept met jullie.


Dit heb je nodig voor de Canneloni di Pollo (3 porties)


  • 12 cannelloni’s
  • 600 ml passata (ofwel gezeefde tomaten)
  • 150 gram kipfilet (in stukjes)
  • 200 gram spinazie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 200 gram mozzarella light
  • 600 ml passata
  • 50 gram slankie geraspte kaas


Zo maak je het


Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.


Kook de kipfilet in 10 minuten gaar, giet af en laat afkoelen. Trek de stukjes kipfilet vervolgens uit elkaar zodat je kleine stukjes krijgt. Snijd de puntpaprika’s in blokjes.


Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de spinazie in delen toe totdat alle spinazie gekrompen is. Bak vervolgens de paprika’s kort mee. Nu is het tijd om de mozzarella toe te voegen. Scheur deze in stukken en laat de kaas smelten in de pan.


Bedek de bodem van een ovenschaal met ongeveer de helft van de passata.


Nu komt het moeilijkste gedeelte: het vullen van de cannelloni’s met het mengsel uit de pan. Ik gebruik hiervoor altijd een gebaksvorkje. Zodra de cannelloni’s gevuld zijn, plaats je ze in de ovenschaal.


Schenk de rest van de passata over de cannelloni’s heen. Strook hierover de geraspte kaas. Bak het geheel ongeveer 30 minuten in de oven.


Eet smakelijk!


 


Ga jij dit recept uitproberen? En wat vind je ervan? Laat het weten in de comments!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.