De pizza tosti: even lekker als een echte pizza

Pizza tosti

Omg, wat hou ik van pizza. Als ik één ding mocht kiezen om alleen nog maar te eten, dan zou het pizza zijn. Maar helaas past het niet bepaald binnen een gezond dieet. Balen! Toegegeven, nog geregeld wordt er hier een heerlijke vettige pizza gesteld. Toch probeer ik dit zo veel mogelijk tot een minimum te beperken. Al helemaal nu de zomer voor de deur staat.

Gelukkig is er een manier om mijn cravings naar pizza te stillen met een variant die een heel stuk minder ongezond is: de pizza tosti. Een ware uitkomst. Genieten van de smaak van pizza terwijl je behoorlijk minder calorieën binnenkrijgt. Ideaal.

Dit heb je nodig voor 1 pizza tosti

  • 2 sneetjes bruin casinobrood
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • +/- 5 olijven
  • 1 plak achterham
  • 1 plak 30+ kaas
  • Oregano

Zo maak je de pizza tosti:

Het maken van een pizza tosti is eigenlijk hartstikke simpel. Zet voordat je begint alvast het tosti ijzer aan. Dan is deze alvast opgewarmd tegen de tijd dat je je tosti gaat tostificeren.

Besmeer een van de boterhammen met een laag tomatenpuree. Hierop leg je de ham en kaas. Halveer de olijven en leg ook deze op de boterham. Bestrooi het geheel met basilicum. Vervolgens kan het deksel erop: de andere boterham.

Bak je tosti een minuut of 4 tussen het tosti ijzer zodat beide kanten knapperig en bruin zijn. Smullen maar!

Ga jij deze heerlijke Italiaanse tosti uitproberen? Laat me weten wat je ervan vindt. Vind ik leuk om te lezen! 🙂

Voedingswaarden van de pizza tosti:

[table id=1 /]

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.