Griekse couscoussalade recept

Griekse couscoussalade

Deze Griekse couscoussalade eet ik supervaak als lunch. En daar zijn twee goede redenen voor. Ten eerste, is deze salade super lekker. De combinatie van smaken is niet voor niets een echte klassieker. Ten tweede, heb je deze salade in een handomdraai gemaakt. Serieus, couscous koken, even 5 minuutjes groenten snijden, alles mengen en je hebt lunch voor een halve werkweek. Ideaal!

Wat ook mooi meegenomen is: deze Griekse salade is laag in calorieën en tegelijkertijd hartstikke voedzaam. Handig wanneer je wat extra op de lijn wilt letten nu de zomer voor de deur staat. Wat de voedingswaarden precies zijn lees je onderaan dit artikel.

Dit heb je nodig (voor ongeveer drie porties):

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 200 gram fetablokjes (light)
  • 240 gram zwarte olijven (in plakjes)
  • 150 gram couscous

Ingrediënten voor de Griekse couscoussalade in een kom

Zo maak je de Griekse couscoussalade:

Kook 150 ml water in een steelpan of gewoon in de waterkoker. Tip: ik kook zelf meestal wat meer en meet vervolgens de juiste hoeveelheid in een maatbeker. Weeg ondertussen de couscous af en doe deze in een grote schaal. Zodra het water is gekookt, giet je het over de couscous. Plaats hier een deksel op en laat het geheel een paar minuten wellen.

Ondertussen snijd je de ui en komkommer in kleine blokjes. De cherrytomaatjes snijd je in kwarten. Giet de olijven en fetablokjes af en laat deze goed uitlekken.

In de tussentijd heeft de couscous het water goed opgenomen. Roer de korrels los met een vork. Voeg vervolgens de gesneden groenten en de uitgelekte olijven en fetablokjes toe aan de kom. Meng dit alles goed door elkaar. En je bent klaar! Tast gelijk toe of verdeel de salade over bakjes om mee te nemen als lunch. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept uitproberen? Of heb je het al uitgeprobeerd? Laat het weten in de comments. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 

Voedingswaarden van de Griekse couscoussalade per portie:

[table id=2 /]

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.