Healthy pizza funghi

Afgelopen weekend at ik voor het eerst een Magioni pizza en ik was meteen verkocht. Ik ben echt een enorme fan van pizza. Lekker een avond op de bank met pizza en een biertje, count me in! Heerlijk op zijn tijd, maar meestal probeer ik toch zo gezond mogelijk te eten. En daar is de Magioni pizza het beste van twee werelden. Genieten van een superlekkere pizza en je krijgt gelijk een gezonde maaltijd binnen. Ideaal!

De eerste Magioni pizza die ik maakte, was de pizza funghi. Deze maakte ik op basis van het recept dat op de website van Magioni zelf stond. Aan dit recept maakte ik een paar kleinere aanpassingen om de pizza nog nét wat gezonder (en laag in calorieën) te maken. En net wat makkelijker en lekkerder, naar mijn idee dan. 😉 Hier komtie:

Dit heb je nodig voor 1 healthy pizza funghi

  • 1 Magioni pizzabodem bloemkool
  • 100 gram kastanje champignons
  • 40 gram Philadelphia Light
  • 20 gram mozzarella light
  • 1 takje verse basilicum

Zo maak je de healthy pizza funghi

Voordat je begint: verwarm de oven voor op 220 graden celcius.

Besmeer de pizzabodem met Philadelphia Light. Pluk de blaadjes van de basilicum en strooi deze over de pizzabodem heen.

Snijd de champignons in plakjes en beleg de pizza hier rijkelijk mee. Pluk de mozzarella in kleine stukjes en verdeel ook deze over de pizza.

En dat was het! Je pizza is klaar om in de oven te gaan. Doe de pizza op een rooster in de oven en bak af in 12 minuten.

Bonustip:

Laat het broodmes en de pizzaroller maar achterwege. Knip je pizza in stukken. Dit is de veruit de makkelijkste en snelste manier om je pizza in nette stukken te snijden. Geen probleem van kaas die aan het mes plakt of toppings die over de hele pizza heen schuiven. Probeer het eens. Ik beloof je: het is een echte openbaring!

Zoals je ongetwijfeld al gemerkt had houd ik echt ontzettend veel van pizza. Eerder deelde ik al het recept voor de pizza tosti. En nu dus deze pizza. Want met net iets meer dan 500 kcal is deze pizza gewoon een prima gezonde avondmaaltijd. Verantwoord smullen dus! Eet smakelijk!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.