Healthy pizza Margharita

De pizza Margharita is mijn go-to pizza. Simpel, maar daardoor zeker niet minder lekker. Deze pizza kan werkelijk altijd. Als late night snack na het stappen of gewoon lekker op de bank op een luie zondag. Er zit eigenlijk maar één nadeel aan: met lekker veel kaas is deze pizza (eigenlijk net zoals alle andere pizza’s) niet zo gezond.

Maar toen was er de Magioni pizza. Zoals je in mijn recept voor de healthy pizza funghi al las, is de Magioni pizza voor mij een ware openbaring. Ineens wordt de pizza, mijn favoriete cheat meal, plots een stuk minder ongezond. Ik ben fan! Daarom maakte ik ook een light versie van mijn all time favoriete pizza: de pizza Margharita.

Dit heb je nodig voor de healthy pizza Margharita:

Zo maak je de healthy pizza Margharita

Zelf een pizza maken is super simpel. En dat laat ik je zien met dit recept.

Verwarm de oven voor op 220 graden celcius.

Besmeer de Magioni bloemkool pizzabodem in zijn geheel met tomatenpuree. Verdeel hierover de Slankie geraspte kaas evenredig over de pizza.

Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel ook deze over de pizza.

Strooi als laatste de Italiaanse kruiden over de pizza. En hoppakee, je healthy pizza Margharita is klaar om af te bakken in de oven.

Bak de pizza voor 12 minuten in de oven.

Smullen maar!

Extra tip!

Misschien heb je de tip in mijn vorige pizzarecept ook al gelezen. Voor het geval dat niet zo is, deel ik hem nog een keer met je. De beste manier om je pizza te snijden, is door deze niet te snijden, maar te knippen. Gewoon met de schaar. Zo houd je de toppings op hun plaats en knip je makkelijk en snel rechte plakken. Toen ik dit leerde was dit een echte openbaring. Zo makkelijk heb je nog nooit een pizza gesneden.

Ga jij de healthy pizza Margharita uitproberen? Of gaat je voorkeur toch uit naar een andere pizza? Laat het weten in de comments!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.