Ik ga op vakantie en neem mee…

Leuke boeken over sport, voeding en gezondheid om te lezen op vakantie

Vind jij het ook zo leuk om lekker te lezen op vakantie? Ontspannen op een strandbedje met een leuk en interessant boek. Ik kan er echt van genieten. Tijdens de vakantie kun je even de drukte van het dagelijks leven vergeten en heerlijk tot rust komen. Eindelijk heb je de tijd om uitgebreid een boek te lezen.

Wat vind jij het leukste om te lezen op vakantie? Een luchtig tijdschrift? Een spannende thriller? Of een boek dat zowel leuk als leerzaam is? Misschien wel alledrie. Ik in ieder geval wel. Over dat laatste ga ik je in deze post meer vertellen. Er zijn de laatste tijd namelijk meerdere superleuke boeken uitgekomen over sport, voeding en gezondheid die naast leuk om te lezen ook nog eens hartstikke leerzaam zijn.

 

Boek: eet als een atleet

Eet als een atleet

Door Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse

Wil jij graag meer weten hoe je voeding kunt gebruiken om zo goed mogelijk te presteren bij het sporten? Welke maaltijden goed zijn om te eten voor en na het sporten? En hoe het nu echt zit met eiwitpoeders en supplementen? In dit boek lees je er alles over. Alles wordt vanaf de basis uitgelegd, zodat je ook echt leert waarom deze voeding zo goed voor je is. Ik zelf heb ontzettend veel geleerd van dit boek. Een echte aanrader dus!

Cover van het boek Fit & Fabulous

Fit & fabulous

Door Anne Haakmeester

In dit boek begeleidt Anne, bekend van haar blog Fannetiek, jou als lezer tijdens je persoonlijke fit journey. Deze bestaat uit drie stappen: Gelukkig, Gezond en in Good Shape. Oftewel, mindset, voeding en sporten. Het boek motiveert en informeert jou zodat niks je meer in de weg staat om je doelen te bereiken. Ik vond het boek naast super leuk om te lezen vooral enorm motiverend om gezond te leven.

Cover van het boek Personal Body Plan

Personal body plan

Door Tom Barten

Dit boek reikt je alle handvatten om deze keer je doelen écht te bereiken. Gebaseerd op vier thema’s: gedrag, voeding, training en herstel, lees je alles wat je moet weten om in de shape van je leven te komen. Om nog maar te zwijgen over motivatie. Het boek leert je om duidelijke doelen te stellen en je hier echt aan te houden. Perfect voor wanneer jij meer wilt weten over voeding en training en even een schop onder je kont nodig hebt om in actie te komen.

Omslag boek Rico Verhoeven

Rico Verhoeven

Door Leon Verdonschot

Nét wat anders dan de rest in dit rijtje, maar zeker niet minder inspirerend. In dit boek lees je hoe Rico zich voorbereidde op zijn wedstrijden het afgelopen jaar: door keihard te trainen en volledig te focussen op zijn doelen. Ook vertelt de schrijver over het leven van Rico buiten de ring. Na het lezen van dit boek voelde ik me ontzettend gemotiveerd om mijn eigen doelen na te streven. Een leuk boek dat makkelijk wegleest en tegelijkertijd inspireert om er zelf ook extra tegenaan te gaan tijdens je trainingen. 

Bovenstaande boeken hebben de afgelopen maanden een grote impact op mij gehad. Ik heb er veel door geleerd over welke voeding nu écht gezond is. Misschien nog wel belangrijker, het heeft mij extra gemotiveerd om fanatiek te sporten en net even wat gezonder te gaan eten.

Welke boeken lees jij graag op vakantie? En heb je nog aanraders? Vertel er zeker over in de comments!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.