Mijn eerste halve marathon!!!

Website van de Singelloop Breda

Na wekenlang twijfelen… ‘Zal ik het wel doen? Komt het wel uit? Kan ik het wel?’ Heb ik besloten om het gewoon te doen. Daarom heb ik mezelf vandaag ingeschreven voor mijn eerste halve marathon. Het wordt de Singelloop in Breda. Lekker dicht bij huis en ik heb van deze run al eerder de 5 en 10 gelopen en dat waren super leuke routes met alleen maar motiverende mensen langs de weg. Lekker veilig dus ;). Maar dat maakt de uitdaging voor mij zeker niet minder groot.

Waarom ik een halve marathon wil gaan lopen

Nu ik zo terugdenk, hou ik mezelf al een kleine 10 jaar bezig met hardlopen. Toch heb ik eigenlijk nooit verder dan 15 kilometer gelopen. Dat komt omdat ik vaak hardloop in periodes. En ik heb eigenlijk nooit echt de focus op hardlopen gelegd. In de loop der jaren heb ik me met veel meer sporten bezig gehouden. Fitness, tennis, voetbal, het zijn er maar enkele voordelen van. Ik was eigenlijk altijd te druk met allerlei andere sporten om me echt op het hardlopen te richten.

Op dit moment houd ik me naast hardlopen eigenlijk nog steeds bezig met allerlei andere sporten. Met twee keer in de week een voetbaltraining en elke zondag een voetbalwedstrijd houd ik weinig energie en tijd over om te gaan hardlopen op een van de dagen tussendoor.

Wat er nu dan anders is? Het is zomerstop en dankzij de intensieve trainingen en wedstrijden van de afgelopen weken voel ik me fitter dan ooit. De perfecte basis om mijn uithoudingsvermogen en algehele conditie nóg meer te verbeteren. En doordat de trainingen en wedstrijden een kleine drie maanden stil liggen, heb ik alle tijd om me te focussen op mijn training voor de halve marathon.

Maar wat is nu echt mijn reden om een halve marathon te gaan lopen? De uitdaging! Ik zeg al jaren dat ik ooit een halve marathon ga lopen. Een hele marathon ook trouwens. Het is er alleen nooit van gekomen. Nu heb ik besloten om ervoor te gaan en het gewoon te doen. Ik wil aan mezelf bewijzen dat ik door hard te werken mijn doel kan bereiken.

Wat is dan precies mijn doel?

Omdat het mijn eerste keer wordt, heb ik nog geen specifiek tijdsdoel voor mezelf gesteld. Mijn doel is daarom om de halve marathon uit te lopen. Een leuke tijd neerzetten is altijd leuk, maar daar ligt momenteel niet mijn focus. Misschien is dat een idee voor de volgende keer dat ik een halve marathon ga lopen. Als die er komt. Dat zien we dan wel weer.

Hoe ga ik het aanpakken?

Het einde van het voetbalseizoen is bijna in zicht. Morgen spelen we nog een laatste wedstrijd. De komende weken trainen we nog maar één keer in de week. In andere woorden: na morgen begin ik officieel met trainen voor de halve marathon.

De afgelopen weken ben ik er regelmatig op uit gegaan om te gaan hardlopen. Toch pakte ik dit wat voorzichtig aan. Ik wilde mezelf niet overbelasten en wilde er 100% tegenaan kunnen gaan bij de voetbalwedstrijden. Daarom liep ik vaak korter en langzamer dan ik eigenlijk zou moeten om goed voor te bereiden op de halve marathon.

Vanaf maandag komt daar verandering in. Na uitgebreid research te hebben gedaan en veel te hebben gesproken met bekenden die eerder een halve of zelfs hele marathon hebben gelopen, heb ik mijn eigen trainingsschema opgesteld. Eén ding is zeker: ik kan niet wachten om maandag te beginnen met trainen en deze uitdaging aan te gaan.

Volg mij in mijn weg naar de halve marathon

Hoe het mij afgaat tijdens de trainingen voor de halve marathon? Elke twee weken houd ik je er via mijn blog van op de hoogte. Alle ups en downs die ik meemaak in de voorbereidingen. wat werkt en wat niet werkt. Gewoon hoe het allemaal gaat in de voorbereiding dus. Lees je mee? Kom dan regelmatig eens terug op mijn blog, of volg mij via Instagram.

Heb jij eerder een halve marathon gelopen? En hoe ging dat? Heb je nog tips voor mijn eerste keer dat ik deze uitdaging aanga? Laat het weten in de comments!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.