Mijn training voor de halve marathon: het komt steeds dichterbij, help!

Nog drie weken en dan sta ik aan de start van de halve marathon. Waar het trainen in de zomer goed en zorgeloos verliep, begin ik het nu toch steeds spannender te vinden. Kan ik het allemaal wel? En heb ik wel genoeg getraind? Het antwoord op deze vragen weet ik eigenlijk allang (ja!), maar toch blijft het spannend.

Tijd voor de laatste voorbereidingen en trainingen

Drie weken, het voelt al heel dichtbij, maar aan de andere kant is er nog volop tijd om me nog beter voor te bereiden. Nog een laatste lange duurloop. Nog een paar weken om mijn spieren nog beter te laten wennen aan het hardlopen. En dan ook nog genoeg tijd om voor de halve marathon genoeg rust te nemen.

Thuiswedstrijd

Al met al heb ik er vooral heel veel zin in. Het leuke aan de Singelloop is dat de route door  het centrum van mijn thuisstad gaat: Breda. De route is vertrouwd, want tijdens veel van mijn trainingsrondjes loop ik ook (niet eens bewust) een stuk van de route. Langs de hele weg staan mensen en is er muziek. Genoeg motivatie voor onderweg dus. Ik heb er dus echt wel vertrouwen in, maar de zenuwen blijven.

Nog tips?

Herkennen jullie dit? Die spanningen als een hardloopwedstrijd eraan komt? En hebben jullie nog tips om over drie weken helemaal ready aan de start van de halve marathon te staan? Ik hoor het graag! Laat het weten in de comments of stuur een berichtje via Instagram.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.