Onmisbare accessoires bij duurlopen

De laatste tijd ben ik veel met hardlopen bezig geweest. Vooral de lange duurlopen waren nieuw voor mij. Met verschillende dingen proberen, kwam ik erachter wat voor mij het beste werkt. Zo ook met het meenemen van accessoires. In dit artikel deel ik mijn ervaringen op dit gebied en vertel ik je welke hardloopaccessoires naar mijn idee onmisbaar zijn bij (lange) duurlopen.

Trailbelt met drinken en evt eten

In mijn voorbereiding voor de halve marathon, ging ik steeds verdere afstanden lopen. Vanaf een kilometer of 14 merkte ik dat ik me wat slapjes voelde. Waar het met mijn ademhaling en spieren prima ging, had ik niet de energie om nog verder te lopen. De reden? De energie uit mijn voeding was op. En ik raakte uitgedroogd. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem: de trailbelt.

Vooral wanneer je verder dan 10 kilometer gaat lopen of gaat lopen bij warm weer, is het slim om extra te drinken tijdens het hardlopen. De trailbelt is daar super handig voor. De riem die ik heb, heeft ruimte voor maximaal 5 flesjes. Meestal neem ik er 3 mee. Ik merk een wereld van verschil vanaf het moment dat ik wat te drinken meeneem tijdens het hardlopen. Ik heb extra energie en voel me van begin tot eind goed gehydrateerd.

Extra handig is het als je voor een riem gaat met daarin een klein zakje. Daarin kun je bijvoorbeeld je telefoon doen of iets om te eten. Ik doe er een energybar of gelletje in, voor de momenten dat ik tijdens het lopen extra energie nodig heb.

Naast de trailbelt zijn er ook andere opties om drinken mee te nemen tijdens het hardlopen. Sommige lopers kiezen ervoor om een flesje drinken vast te houden. Ook zijn er gordels om op je rug te dragen in plaats van om je middel. Ik heb eerlijk gezegd alleen maar ervaring met de drinkgordel en ben er meer dan tevreden over.

Hardlooparmband (en telefoon)

Tijdens het hardlopen vind ik het heerlijk om muziek te luisteren. Met fijne achtergrondmuziek maak ik van elke hardloopsessie een feestje. Muziek luister ik via mijn telefoon, welke ik meedraag in een hardlooparmband.

Een andere reden om je telefoon mee te nemen tijdens een hardloopsessie, is het bijhouden van je afstand, snelheid en route. Ik vind het leuk om op deze manier terug te kunnen zien hoe snel en hoe ver ik heb gelopen.

De laatste en meest belangrijke reden om je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen: mocht er iets gebeuren of je komt in de problemen, je kunt altijd iemand bereiken. Hierdoor vind ik het altijd een fijn gevoel om mijn telefoon bij me te hebben.

Naast de hardlooparmband zijn er natuurlijk nog verschillende manieren om je telefoon mee te nemen. Zo zijn er broeken of riemen met een speciaal vakje voor je telefoon. Ook kiezen veel mensen ervoor om hun telefoon gewoon vast te houden tijdens het hardlopen.

Lampjes om op te vallen

De dagen worden steeds korter. Nog even en het is bijna onvermijdelijk om in het donker te lopen. Ga je hardlopen in het donker? Zorg dan dat je goed opvalt. Zo zorg je dat anderen je zien en voorkom je ongelukken.

Er zijn verschillende manieren om als hardloper goed op te vallen. Fluoriserende hesjes met of zonder lamp, lichtgevende armbanden of lichtjes voor aan je schoen. Ik zelf vind vooral de laatste twee opties fijn.

Welke accessoires neem jij altijd mee als je gaat hardlopen?

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.