Ovenschotel met broccoli en kip

Gewicht verliezen en spieren opbouwen zijn onlosmakend verbonden met het cliché van broccoli en kip. Supergezond, maar na een tijdje ook behoorlijk saai. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Deze ovenschotel bijvoorbeeld. De basis is nog altijd broccoli en kip, maar dan met een originele twist. Ik vond het recept zó lekker dat ik het niet kon laten om met jullie te delen.

Dit heb je nodig (voor 4 porties)

  • 400 gram kipfilet
  • 400 gram voorgekookte krieltjes
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 1 broccoli
  • 1 puntpaprika
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie
  • 30 gram boter
  • 1 rode ui
  • 30 gram tarwebloem
  • 1 kippenbouillontablet
  • 130 gram slankie geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je de ovenschotel met broccoli en kip

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden Celcius. Breng ongeveer een liter water aan de kook in een steelpannetje.

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 4 minuten. Giet vervolgens af in een vergiet en vang 500 ml van het kookvocht op.

Snijd de puntpaprika in stukjes en snipper de rode ui. Snijd ook de kastanjechampignons in plakjes als ze dat niet zijn (ik had een pakje al gesneden champignons, lekker makkelijk 🙂 )

Kruid de kip met peper, zout en paprikapoeder. Verwarm vervolgens wat olijfolie in een wokpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg daarna de krieltjes toe en bak deze goudbruin. Zijn de aardappeltjes bijna gaar? Voeg dan ook de champignons en paprika toe en bak even mee.

Maak ondertussen de saus. Dit doe je als volgt. Laat de boter smelten in een pan (ik gebruik hiervoor het steelpannetje van eerder, scheelt afwas). Is de boter gesmolten? Fruit dan de ui in de pan. Voeg vervolgens de bloem toe. Tijd om er een echte saus van te maken. Verkruimel het kippenbouillontablet en giet daarna al roerend beetje voor beetje het kookvocht van de broccoli toe. Doe dit tot je een mooie dikke saus hebt. Je hebt dus niet per se al het kookvocht nodig. Laat heel even pruttelen en smelt vervolgens de kaas in de saus. Kaas gesmolten? Dan is de saus klaar.

Schep de kip, aardappelen en groente roerbak in een ruime ovenschaal. Giet vervolgens de saus eroverheen. Bak het geheel in de oven voor ongeveer 20 minuten. Een klaar! Eet smakelijk!

Wat ik zo handig vind aan ovenschotels, is dat je ruim de tijd hebt om op te ruimen terwijl de schotel in de oven staat. Altijd fijn om op je gemak te kunnen eten terwijl de keuken alweer netjes is. Ik at deze ovenschotel gisteravond voor het eerst en ben er echt vet enthousiast over. Daarom ben ik ook super benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je het even weten in de comments als je het recept hebt geprobeerd?

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.