Pastasalade op zijn Mexicaans

Om het vakantiegevoel nog wat vast te houden, eten we in deze weken na de zomervakantie zo exotisch mogelijk. Tegelijkertijd probeer ik deze weken niet te zwaar te eten, om wat te compenseren voor alle taartjes en ijsjes op vakantie. Deze maaltijd is hier het perfecte recept voor. Lekker veel groentes en een exotische smaak. Wat wil je nog meer?


Dit heb je nodig voor drie porties


  • 150 gram volkoren pasta
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 100 gram ijsbergsla (uit zo’n zakkie)
  • 50 gram mais
  • 2 el Griekse yoghurt (ik gebruik de 0,3% vet variant)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl mexicaanse kruiden
  • chilipoeder naar smaak


Zo maak je de mexicaanse pastasalade


Kook de pasta zoals op de verpakking is beschreven. Meestal moet de pasta een minuut of 10 koken.


Snijd de rode ui in kleine stukjes. Giet wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vegetarisch gehakt gaar. Voeg ook de stukjes ui toe en bak deze ongeveer drie minuten mee. Laat vervolgens even afkoelen.


Snijd de paprika’s en tomaten in kleine blokjes. Doe deze in een grote kom. Voeg ook de sla en maïs eraan toe.Zijn de pasta en het vegagehakt-ui mengsel afgekoeld? Voeg dan ook deze toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.


Tijd voor de laatste stap: de dressing. Schep de Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg hier het paprikapoeder en de Mexicaanse kruiden aan toe. Wil je het geheel wat meer spicy maken? Doe er dan naar smaak wat chilipoeder bij. Even goed mengen en je dressing is klaar. Tip: voeg de dressing pas aan de salade toe wanneer je van plan bent deze te gaan eten. Dan voorkom je dat de sla slap wordt.

Eet smakelijk!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.