Romige pasta met broccoli

In de dagen voor de halve marathon probeer ik wat extra koolhydraten toe te voegen aan mijn avondeten. Daarom staat er deze week wat vaker pasta op het menu. Bijvoorbeeld deze romige pasta met broccoli. Naast dat deze pasta een echt comfort food is, zitten er ook lekker veel vitaminen dus. Ideaal als voorbereiding op het sporten dus!

Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen

  • 1 broccoli
  • 120 gr. volkoren penne
  • 1 rode ui
  • 60 gram pesto
  • 300 gram kipfilet
  • 250 ml kookroom light
  • 1 puntpaprika
  • Knoflookpoeder naar smaak
  • 25 gram Slankie geraspte kaas (of gebruik Parmezaanse kaas als je nog iets meer Italië in je pasta wilt)

Zo maak je de romige pasta met broccoli

Begin door een pan met water op het vuur te zetten en breng dit aan de kook.

Wanneer het water kookt gaat de penne erin. Na 6 minuten mag ook de broccoli in dezelfde pan meekoken voor nog eens 4 minuten. Laat de pan afkoelen en giet alles vervolgens af in een vergiet.

Terwijl dit alles kookt, ga je verder door de kip, ui en paprika in stukjes te snijden. Hierna begint het bakgedeelte. Fruit de ui een paar minuutjes en voeg ook het knoflookpoeder toe. Vervolgens kan hier de kip bij tot deze mooi goudbruin is. Voeg vlak voordat de kip gaar is, de paprika toe. Hierdoor blijft deze lekker knapperig.

Voeg de kookroom, pesto en kaas toe aan de pan met kip. Roer dit geheel goed door elkaar en laat het heel eventjes koken. Als laatste stap gaat ook de pasta en broccoli mix in de pan. Zorg dat alles mooi verdeeld is en je kunt genieten van een heerlijk smeuïge pasta!

Aan tafel!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.