Wat wordt mijn volgende doel?

Dumbbels in een sportschool

De afgelopen maanden werkte ik toe naar het doel om een halve marathon te lopen. Vorige week zondag was het zover. Helaas gooide een blessure roet in het eten. Toch mis ik het om iets hebben om naartoe te werken. Daarom stelde ik een nieuw doel voor mezelf. Iets om aan te werken tijdens het herstel van mijn knieblessure. Wat het wordt? Dat lees je in deze blog.

Even niet hardlopen

Eigenlijk had ik voor mezelf al een doel in mijn hoofd: een snelle 10 km met een tijd onder de 50 minuten. Aangezien ik de komende weken niet mag hardlopen zit dat er voorlopig niet in. Wel heb ik nu alle tijd en energie om me te richten op krachttraining. Daarom zal ook mijn nieuwe doel hierop gericht zijn.

Sterker worden

Over het algemeen is het mijn doel om sterker en fitter te worden. Doordat ik de laatste maanden vooral hardgelopen heb en weinig in de sportschool te vinden was, merk ik dat ik betreft spierkracht behoorlijk wat achteruit ben gegaan. Mijn algemene doel is dus om door middel van krachttraining sterker te worden.

Mijn concrete doel voor de komende periode

Om alles wat concreter te maken heb ik mezelf het doel gesteld om 20 push ups achter elkaar te kunnen. Momenteel kan ik er 5. Dat kan dus stukken beter. Iets totaal anders dan waar ik me hiervoor op richtte, maar nu ik even niet kan hardlopen vind ik het een prima vervanging. Een ding is zeker: ik ben volop gemotiveerd om ertegenaan te gaan in de sportschool. 

 

Wat is jouw sportdoel waar je momenteel naartoe werkt?

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.