Zoete aardappel stamppot

Hoewel het buiten nog lekker zonnig is, begint het langzaamaan toch echt herfst te worden. En dat betekent: tijd voor stamppot. Om alvast in de sfeer te komen, deel ik vandaag mijn favoriete stamppot recept met jullie: zoete aardappel stamppot. Dankzij de zoete aardappel is deze stamppot een stuk lager in calorieën dan de normale variant en zitten er extra veel groentes in. Lekker en gezond dus.

Dit heb je nodig voor de zoete aardappel stamppot (2 porties)

  • 2 zoete aardappelen
  • 200 gram verse babyspinazie
  • 100 gram zongedroogde tomaat
  • 1 bol mozzarella

Zo maak je de zoete aardappel stamppot

Breng om te beginnen alvast een liter water aan de kook. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Kookt het water? Voeg de zoete aardappelstukjes toe aan de pan en laat voor 20 minuten koken.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de spinazie totdat deze volledig is geslonken. Ondertussen snijd je de mozzarella in kleine blokjes. Giet de gekookte zoete aardappel na 20 minuten af en vang wat van het kookvocht op.

Doe de stukjes zoete aardappel in een grote kom en voeg hier een klein scheutje kookvocht en olijfolie aan toe. Breng eventueel wat meer op smaak met peper en zout.

Stampen maar! Stamp de zoete aardappel tot het een smeuïg geheel wordt. Meng hier vervolgens de spinazie doorheen. Als laatste voeg je de mozzarella en stukjes zongedroogde tomaat aan toe en meng je het geheel goed door.

Eet smakelijk!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.